ІСТОРИЧНИЙ ДОСВІД СТАНОВЛЕННЯ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ - Небрат, Вікторія (Вісник Економіки, 2017)
У статті висвітлено історичний процес становлення державного бюджету в ході модернізаційних перетворень вітчизняної економіки у ХУІІІ-ХІХ ст., розкрито специфіку формування засад публічності та механізмів контролю за державними фінансами у контексті актуальних проблем фінансової політики в Україні.