ТОВАРИ ГІФФЕНА ЯК ЗАПОРУКА ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Матвіїв, Микола (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто товари Гіффена та їхній попит у сучасних умовах. Охарактеризовано категорії: товар Гіффена, попит, платоспроможний попит, продовольча безпека, індикатори продовольчої безпеки та їхній вплив на гарантування споживання продуктів в Україні. Показано тенденції виробництва, розвитку та споживання основних продуктів харчування в Україні. Виділено пріоритетність чинників, що справляють вплив на бюджетну поведінку споживача. Окреслено привабливі сектори виробництва окремих продуктів харчування для гарантування продовольчої безпеки в Україні.