ОЦІНКА МОЖЛИВОСТЕЙ ВИКОРИСТАННЯ ДОСВІДУ ІРЛАНДІЇ ПРИ РЕАЛІЗАЦІЇ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ СТАБІЛІЗАЦІЇ РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ - Савченко, Констянтин (Вісник Економіки, 2017)
Узагальнено досвід Ірландії щодо реалізації фінансової політики стабілізації розвитку та оцінено можливості його застосування в Україні для вирішення завдань антикризового регулювання. Визначено сутність, цілі, завдання такої політики, основні етапи становлення механізмів акумулювання та використання коштів Національного пенсійного фонду Ірландії. Досліджено систему стимулювання прямих іноземних інвестицій в Ірландії та визначено основні можливі шляхи використання цього досвіду у вітчизняній економіці.