ПОСИЛЕННЯ ІМПОРТОЗАЛЕЖНОСТІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІМПОРТОЗАМІЩЕННЯ В ПОСТКРИЗОВИЙ ПЕРІОД - Пазізіна, Софія (Вісник Економіки, 2017)
Проаналізовано основні причини посилення залежності України від товарного імпорту. Проведено оцінку рівня імпортозалежності економіки галузями. Визначено пріоритетні напрямки розвитку імпортозаміщення в посткризовий період. Розглянуто основні напрямки промислової політики щодо зростання виробництва вітчизняної продукції. Запропоновано застосування інструментів грошово- кредитної політики для стимулювання розвитку імпортозаміщення.