ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНИХ ЗАДАЧ - Ковальчук, Ольга; Бубняк, Марія (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто місце та роль інформації у розвитку сучасного суспільства. Обґрунтовано актуальність найважливіших проблем, пов’язаних з інноваційними змінами у суспільстві - впровадження інформаційних технологій у всі сфери економіки в умовах економічної кризи та “інформаційної війни”. Проведено аналіз економетричної моделі з точки зору застосування інформаційних технологій для її реалізації Окреслено основні завдання та проблеми, які виникають на кожному етапі дослідження цієї моделі, в єдиному інформаційному середовищі. Для зазначених проблем сформульовано напрямки їх розв’язання чи усунення. Для програмної реалізації моделі запропоновано використати найбільш відомі статистичні пакети.