КОНЦЕПТУАЛЬНА МОДЕЛЬ ІНФОРМАЦІЇ В КОНТЕКСТІ АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Гайда, Тарас (Вісник Економіки, 2017)
Окреслено межі поняття інформація як підґрунтя для системи інформаційно- аналітичного забезпечення малих та середніх вітчизняних підприємств із обмеженим бюджетом на інформаційні системи підтримки управлінських рішень, а також запропоновано визначення самого поняття в рамках заданої предметної області. Методом спостереження, аналізу та синтезу створена багатовимірна концептуальна модель інформації, що містить необхідний та достатній для проведення інформаційно-аналітичної роботи набір параметрів. Описана модель інформації може бути застосована як теоретична база для наукових розробок у сфері проектування технологій та систем інформаційно-аналітичного забезпечення підприємств, маючи при цьому певні перспективи застосування і в інших галузях науки.