ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ РОЗПОДІЛУ ФІНАНСОВИХ РИЗИКІВ МІЖ УЧАСНИКАМИ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА - Підгаєць, Сергій (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто та охарактеризовано сутність дефініції державно-приватного партнерства (ДПП). Охарактеризовано принципи і підходи до оцінки та розподілу фінансових ризиків між учасниками ДПП. Визначено необхідні критерії для групування ризиків відповідно до стадій життєвого циклу проектів ДПП. Виявлено та обґрунтовано найбільш ймовірні фінансові ризики в проектах ДПП. Розглянуто методи фінансової підтримки держави у контексті розподілу ризиків при реалізації проектів ДПП. Запропоновано алгоритм розподілу ризиків між державою і приватним сектором у процесі реалізації спільних проектів на основі механізму ДПП.