АНАЛІЗ ІНТЕГРАЦІЇ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ ПІДПРИЄМСТВ-ВИРОБНИКІВ СПОРТИВНИХ ТОВАРІВ - Цетнар, Лариса (Вісник Економіки, 2017)
Зазначено, що маркетингові комунікації є особливою сферою маркетингової діяльності, що пов’язана з управлінням комунікаціями, здійснюваними за допомогою комплексу засобів передачі повідомлень між суб’єктами маркетингової системи з метою стимулювання їхньої активності.Вказано, що маркетингові комунікації здійснюються за допомогою комплексу засобів маркетингових комунікацій, найбільш відомими з яких є: реклама, стимулювання продажів, суспільні комунікації(зв’язки із громадськістю), особисті продажі.Обґрунтовано, що перераховані засоби маркетингових комунікацій є основними у зв’язку з тим, що на них традиційно виділяється більша частина бюджету маркетингових комунікацій. Акцентовано, що на сьогодні у сучасній науці й практиці простежується тенденція розвитку й застосування інших засобів маркетингових комунікацій, таких як: прямий маркетинг, спонсорство, електронні кошти, внутрішні комунікації й т. ін.Наголошено, що на маркетингові комунікації виділяється істотна частина бюджету комерційних організацій. Уточнено, що згідно з даними статистики й оцінками фахівців, бюджет маркетингових комунікацій може становити від 5% до 20% оборотних коштів компаній.Констатовано, що маркетингові комунікації є важливим соціально-економічним явищем. Акцентовано, що вони є ефективними засобами впливу компанії на ринок, тому що здійснюють вплив на емоційний стан цільової аудиторії й стимулюють здійснення певних дій її представниками. Обґрунтовано, що застосування маркетингових комунікацій дає змогу формувати і змінювати відношення купівельної аудиторії до компанії й пропонованого нею товару, призводить до необхідності вивчення даної сфери підприємницької діяльності.Наголошено, що підвищення ефективності використання й удосконалення управління маркетинговими комунікаціями є актуальним завданням у вітчизняній і закордонній науці.Здійснено аналіз тенденцій формування й розвитку ринку спортивних товарів, зокрема проаналізовано показники діяльності провідних світових виробників спортивних товарів та розроблено систему вимог, пропонованих для ефективних маркетингових комунікацій.