НОВА ПАРАДИГМА МЕНЕДЖМЕНТУ У РЕАЛІЯХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ТА МІНЛИВОСТІ - Яцура, Володимир (Вісник Економіки, 2017)
На основі сучасного розуміння світобудови як складної, динамічної, невпорядкованої, перехідної, дисипативної системи, яка функціонує в межах взаємозалежності та взаємодії різноякісних її частин, обґрунтовується можливість управління невизначеністю і мінливістю економічних та соціальних систем, їх взаємодією і взаємопроникненням. Проаналізовано методологічні засади формування нової парадигми менеджменту з урахуванням характеристик та вимог складних динамічних невпорядкованих систем, що здійснюють переходи через механізми біфуркації, хаосу і випадковості та обфунтовано необхідність формування навчальної організації «з подвійною петлею».