ОЦІНКА ЕКОНОМІЧНИХ ЕФЕКТІВ ПРОВЕДЕННЯ СПОРТИВНИХ МЕГА-ЗАХОДІВ - Адамик, Вікторія; Скавронська, Ірина (Вісник Економіки, 2017)
Проаналізовано методологічні підходи до оцінки впливу проведення спортивних мега-заходів у країнах світу. Здійснено вимірювання економічних ефектів у результаті організації масштабних спортивних подій. Спростовано гіпотезу щодо їх суттєвого і однозначного позитивного впливу на національні економіки. Зроблено висновок, макроекономічні ефекти від спортивних мега-заходів «з’їдають» інші макроекономічні явища і процеси.