ЕВОЛЮЦІЯ ТЕОРІЇ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ - Хромов, Микола (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто історичні аспекти розвитку економічної науки, оцінки і виміру вкладу людини у формування багатства країни. Досліджено питання виникнення та розвитку теорії людського капіталу, її відповідності вченню класичної політичної економії, взаємодії різних видів капіталу в системі виробничих відносин. Здійснено аналіз ролі нематеріальних факторів виробництва в процесі суспільно-економічного розвитку. Запропоновано власне визначення соціально-економічної категорії “людський капітал ”.