ВПРОВАДЖЕННЯ СТАНДАРТІВ IOSCO ЯК ПЕРЕДУМОВА ВХОДЖЕННЯ УКРАЇНИ У МІЖНАРОДНИЙ ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР - Іонін, Євген; Беспалова, Алла (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто підходи до впровадження в Україні стандартів IOSCO, які є передумовою входження її до міжнародного фінансового простору. Запропоновано визначення фінансового простору як складної реально існуючої системи фінансових відносин, що характеризується низкою параметрів, серед яких виділяється інформаційна складова, побудова якої ґрунтується на принципах стандартів IOSCO. Обґрунтовано формування уніфікованих фінансових показників, що відповідають принципам відкритості інформації, її адаптивності й відповідності правилам міжнародного фінансового простору.