ПОДАТКОВІ РЕФОРМИ: АНАЛІЗ ЗАРУБІЖНОГО ТА ВІТЧИЗНЯНОГО ДОСВІДУ - Гурнак, Олександр (Вісник Економіки, 2017)
Досліджено особливості податкового реформування у розвинутих країнах світу і в Україні. Показано, що проведена податкова реформа сприяє зменшенню розбіжностей у оподаткуванні різних видів доходів від капіталу, але принцип нейтральності не реалізовано повністю. Оподаткування доходів від праці не є виключно прогресивним, але є прогресивно-регресивним.