РИНОК ГАСТАРБАЙТЕРІВ: НЕВИЗНАЧЕНІСТЬ РІВНЯ КВАЛІФАКІЦІЇ ТА РИНКОВИЙ МЕХАНІЗМ - Гуменюк, Юрій (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто проблеми працевлаштування дипломованих іноземців з країн з ринками, що розвиваються, на ринках праці. Обґрунтовано складність отримання робочого місця в країнах-членах ОЕСР трудовими мігрантами з України. Запропоновано напрямки розвитку освітньо-наукової діяльності, які б сприяли адекватному сприйняттю вітчизняних дипломів за кордоном і дали змогу використовувати наявний в країні потенціал для економічного зростання.