ЕВОЛЮЦІЯ МОДЕЛЕЙ ДОСЛІДЖЕННЯ РОЛІ ФІНАНСОВИХ ПОСЕРЕДНИКІВ В ЕКОНОМІЧНІЙ СИСТЕМІ - Рубан, Павло (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто основні історичні етапи розвитку наукової думки про роль фінансових посередників в економічній системі, виділено основні підходи до визначення ролі фінансових посередників. Описано сучасні тенденції розвитку фінансового посередництва, у зв’язку з чим досліджено зміну уявлень про основне призначення фінансових посередників.