МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМ ТА ПРОЦЕДУР БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ - Крупка, Ярослав; Кузь, Іван (Вісник Економіки, 2017)
Встановлено та охарактеризовано взаємозв’язок таких теоретичних положень облікового процесу, як облікова процедура, система обліку та моделювання. Визнано, що моделювання є важливим елементом при виборі облікових систем та процедур, за допомогою якого можна визначити оптимальні параметри облікової політики підприємства, а сам облік виступає важливою інформаційною моделлю, що дає змогу сформувати уяву про майно і діяльність підприємства у статиці та динаміці.