УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ РІВНОВАГОЮ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Скалюк, Руслана (Вісник Економіки, 2017)
Запропоновано авторське визначення сутності поняття “фінансова рівновага підприємства” на основі аналізу існуючих наукових підходів. Підкреслено, що досягнення фінансової рівноваги є пріоритетним завданням фінансового менеджменту. Сформовано методичні підходи до оцінки фінансової рівноваги промислових суб’єктів господарювання, що дає змогу забезпечити комплексний підхід до ефективного управління фінансовою рівновагою промислових суб’єктів господарювання, як важливої та необхідної умови забезпечення їх стійкого економічного розвитку. Обґрунтовано основні засади процесу управління фінансовою рівновагою промислових підприємств.