РИЗИКИ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ: КЛАСИФІКАЦІЯ, ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ТА ІДЕНТИФІКАЦІЇ - Лазня, Артем (Вісник Економіки, 2017)
Проведено аналіз та оцінку основних ризиків, які впливають на фінансову стабільність банківської системи та які враховуються при складанні звітів про фінансову стабільність. Наведено класифікацію ризиків. Розглянуто способи ідентифікації ризиків. Узагальнено зарубіжний досвід ідентифікації ризиків. Наведено порівняльну характеристику макро- та мікропруденційного підходів до фінансового регулювання та нагляду.