РОЗВИТОК ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ ГРЕЦІЇ В ПЕРІОД КРИЗИ 2009-2014 РР. - Дарвіду, Константія (Вісник Економіки, 2017)
Досліджено вплив глобальної та внутрішньої фінансової кризи на розвиток туристичної галузі Грецїї. Розглянуто головні чинники кризи, а також заходи з її подолання у сфері туризму. Здійснено аналіз ключових показників розвитку грецької туристичної галузі у період 2009-2014 рр. Дослідження пов’язане з борговою кризою та включенням Греції до зони євро, а також протестними акціями. Автор показує, що зменшення доходів туристичної галузі мало місце не через зниження середньодобових витрат, а через зменшення середньої тривалості перебування туристів у Греції. Значну увагу приділено реформам у туристичній галузі та виявленню факторів, що дозволили не лише повернути втрачені позиції на старих ринках, а й завоювати нові.