ПОТЕНЦІАЛ СПІВРОБІТНИЦТВА ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ЄВРОПЕЙСЬКИМИ КРАЇНАМИ В УМОВАХ РЕАЛІЗАЦІЇ УГОДИ ЩОДО ПОГЛИБЛЕНОЇ ТА ВСЕОХОПЛЮЮЧОЇ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ (ЗВТ+) З ЄС - Кучерявенко, Ганна; Дугінець, Ганна (Вісник Економіки, 2017)
Проаналізовано існуючий потенціал співробітництва Дніпропетровської області з Європейськими країнами в умовах реалізації угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ+) з ЄС. Проведено аналіз зовнішньоекономічної діяльності області. Визначено основні потенційні сфери співробітництва в рамках ЗВТ+, які дозволять у майбутньому підвищити рівень соціально-економічного розвитку регіону. Зроблено висновки про те, що залежність від зовнішнього попиту на сировинну продукцію не може слугувати основою економічної стратегії розвитку з огляду на коливання цін на світових товарних ринках.