НОВІ ПРІОРИТЕТИ ДІЯЛЬНОСТІ ЕКОНОМІСТІВ І МОДЕЛЮВАННЯ ЇХНІХ ПРОФЕСІЙНИХ ЯКОСТЕЙ У СИСТЕМІ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ОСВІТИ - Грушева, Алла (Вісник Економіки, 2017)
Висвітлено нові пріоритети діяльності сучасних економістів та розроблена відповідно до них модель управлінської компетентності. Представлено її компонентний склад - інтегрований зміст когнітивної й функціональної складової, обґрунтовано особистісні якості економіста, які розглядаються як підґрунтя для розвитку його професіоналізму. Ефективність моделі управлінської компетентності підтверджено результатами експерименту. Зроблено висновок, що процес моделювання компетентостей економістів має здійснюватись згідно до вимог регіонального ринку праці.