УЗГОДЖЕННЯ ІНТЕРЕСІВ СУСПІЛЬСТВА ТА ПАСАЖИРІВ У КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗАЛІЗНИЦЬ УКРАЇНИ - Бакалінський, Олександр; Двуліт, Зоряна (Вісник Економіки, 2017)
Обґрунтовано необхідність узгодження інтересів суспільства та пасажирів залізниць України як важливої умови функціонування залізничного транспорту нашої держави на сучасному етапі господарювання. Встановлено взаємозв’язок між витратами, які необхідні для реалізації парадигми сталого розвитку, та витратами на створення споживчої цінності транспортної послуги. Запропоновано варіанти (сценарії розвитку) взаємодії та балансування індивідуальних інтересів споживачів пасажирських транспортних послуг та інтересів суспільства в контексті сталого розвитку залізничного транспорту. Виділено коло напрямів пошуку узгодження індивідуальних та суспільних інтересів. Визначено пріоритетний напрям розвитку залізниць у контексті сталого розвитку.Зв’язки між витратами на забезпечення сталого розвитку залізниць та видатками на створення споживчої цінності транспортних послуг є складними. Робота є лише першим кроком у їх дослідженні, однак запропонована послідовність узгодження індивідуальних та суспільних інтересів видається за сучасних умов для українських залізниць єдино можливою.