АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ В РИНКОВИХ УМОВАХ - Дусановський, Степан (Вісник Економіки, 2017)
Розглянуто сучасний стан та проблеми розвитку аграрного сектору економіки регіону в ринкових умовах, обґрунтовано шляхи підвищення його ефективності на перспективу. Зроблено аналіз виробництва валової продукції за категоріями господарств регіону, а також показано динаміку виробництва основних видів продукції сільського господарства за 2000-2013 роки. Обґрунтовано пропозиції щодо спеціалізації аграрних підприємств Тернопільської області за рахунок удосконалення організаційно-виробничої структури, поєднання прогресивних методів господарювання в сучасних умовах, розвитку кооперації на селі.Показано важливу роль державної підтримки аграрного сектору економіки, необхідності перебудови форм управління цією сферою на обласному та районному рівнях. Запропоновано форми кооперації та інтеграції в галузях цукробурякового виробництва, особливо в тих районах, де розміщені цукрові заводи, за рахунок створення агропромислових об’єднань для єдиного технологічного процесу і виробництва цукросировини, її переробки та реалізації готової продукції.