ПОСТРАДЯНСЬКІ КРАЇНИ ОРГАНІЗАЦІЇ ЧОРНОМОРСЬКОГО ЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Евангелос, Сіскос (Вісник Економіки, 2017)
Проаналізовано зміни в структурі ВВП і зовнішньої торгівлі пострадянських країн Організації Чорноморського економічного співробітництва в 1990–2003 рр. Тривалий перехід від централізовано-планової системи до ринкової економіки супроводжувався низкою позитивних змін в загальній структурі виробництва, проте, некомплексність і непослідовність реформ призвели до появи нових структурних диспропорцій. Корегування макроструктурної політики, пріоритетний розвиток внутрішніх ринків і відмова від експорторозширюючої моделі зростання є необхідними передумовами для побудови конкурентоздатної економіки в пострадянських країнах ЧЕС.