ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ РІВНЯ КРЕАТИВНОСТІ РЕГІОНІВ ЯК ВАЖЛИВОГО ЧИННИКА ЇХНЬОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ
Ключові слова:
креативність, методика оцінки креативності, регіони УкраїниАнотація
Узагальнено підходи до оцінки рівня креативності регіонів. Запропоновано методику оцінки рівня креативності регіонів України як важливого чинника їхньої конкурентоспроможності.
Посилання
Виступ Міністра економіки України на парламентських слуханнях у Верховній Раді України “Стратегія інноваційного розвитку України на 2010- 2020роки в умовах глобалізаційних викликів”(17 червня 2009 року, м. Київ).
Ушенко Н. В. Людський капітал: регуляторні механізми відтворення: Моногр.- Донецьк: ТОВ “Юго-Восток, Лтд”, 2008. - 288 с.
Florida R. The Flight of the Creative Class. - New York, 2007.
Florida R. The Rise of the Creative Class: And How It’s Transforming Work, Leisure, Community and Everyday Life. - New York, 2005.
Пилясов А., Колесникова О. Оценка творческого потенциала российских региональных сообществ //Вопросы экономики. - 2008. - № 9. - С. 50-69.
Чистякова В. Е. Влияние образования на экономический рост и социальное развитие региона //Вопросы статистики. - 2009. - № 6. - С. 76-79.
Трофимова И. Н. Качество рабочей силы и конкурентоспособность //Вопросы статистики. - 2009. - № 7. - С. 13-21.
Корнейчук Б. В. Информационная экономика: Уч. пособ. - СПб.: Питер, 2006. - 400 с.
Дагаев А. Новые модели экономического роста с эндогенным техноло¬гическим прогрессом // Мировая экономика и международные отношения. - 2001. - № 6. - С. 40-51.
Соболева И. Парадоксы измерения человеческого капитала // Вопросы экономики. - 2009. - № 9. - С. 51-70.
European Innovation Scoreboard 2008. Comparative Analysis Of Innovation Performance //www.proinno-europe.eu/EIS2008.
Economy Statistics. Technological achievement (most recent) by country //http:// www.nationmaster.com/graph/eco_tec_ach-economy-technological-achievement
Фройденберг M. Складні показники результатів діяльності країни: критична оцінка. Робочий документ Директорату з питань науки, технології та промисловості ОЕСР. - Париж: ОЕСР, 2003. - 43 с. //http://www.oecd.org/sti/ working-papers.