ПРЯМІ МЕТОДИ РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ: СПОСОБИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ

Автор(и)

  • Людмила Шкварчук к. е. н., доцент кафедри фінансів, Національний університет «Львівська політехніка»

Ключові слова:

прямі методи регулювання, продукти харчування, фіксовані ціни, декларування зміни цін, обмеження рівня рентабельності, обмеження торговельної націнки

Анотація

Проведено аналіз практики застосування прямих методів регулювання цін на продукти харчування в Україні, досліджено наслідки їх впливу на суб’єктів продовольчого ринку, проведено оцінку результативності регулювання. Визначено перспективи застосування прямих методів регулювання цін для стабілізації стану продовольчого ринку України у посткризовий період.

Посилання

Фурса А. Державне регулювання цукробурякового підкомплексу в умовах ринкових відносин //Економіка України. - 2004. - № 10. - С. 58 - 66.

Гладких Д. Державне регулювання економіки України за допомогою ціноутворення//Економіка України. - 2001. - № 1. - С. 47.

Постанова Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2003 р. № 1747„Про невідкладні дії щодо стабілізації ситуації на ринку продовольчого зерна, хліба і хлібобулочних виробів": [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http:// zakon 1.rada.gov. ua

Україна у цифрах 2008 р.: Державний комітет статистики / За ред. О.Г.Осауленка, К.: ДП «Інформаційно-аналітичне агентство», 2009.- С. 56.

Указ Президента України № 125 від 6.03.2009 р. «Про зупинення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 р. № 709»: [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http://zakon1.rada.gov.ua

Постанова Кабінету Міністрів України № 1222 від 17 жовтня 2007 р. «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари», зі змінами: [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http://zakon1.rada.gov. ua

Постанова Кабінету Міністрів України № 373 від 17 квітня 2008 р. «Про затвердження Порядку формування цін на продовольчі товари щодо яких запроваджено державне регулювання»: [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http://zakon 1.rada. gov. ua

Завантаження

Номер

Розділ

ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ФІНАНСОВО-КРЕДИТНОГО МЕХАНІЗМУ

Як цитувати

Шкварчук, Людмила. “ПРЯМІ МЕТОДИ РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ: СПОСОБИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ”. Вісник Економіки, no. 3, May 2017, pp. 92-98, https://visnykj.wunu.edu.ua/index.php/visnykj/article/view/188.

Схожі статті

1-10 з 605

Ви також можете розпочати розширений пошук схожих статей для цієї статті.