ПРЯМІ МЕТОДИ РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ: СПОСОБИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТІВ
Ключові слова:
прямі методи регулювання, продукти харчування, фіксовані ціни, декларування зміни цін, обмеження рівня рентабельності, обмеження торговельної націнкиАнотація
Проведено аналіз практики застосування прямих методів регулювання цін на продукти харчування в Україні, досліджено наслідки їх впливу на суб’єктів продовольчого ринку, проведено оцінку результативності регулювання. Визначено перспективи застосування прямих методів регулювання цін для стабілізації стану продовольчого ринку України у посткризовий період.
Посилання
Фурса А. Державне регулювання цукробурякового підкомплексу в умовах ринкових відносин //Економіка України. - 2004. - № 10. - С. 58 - 66.
Гладких Д. Державне регулювання економіки України за допомогою ціноутворення//Економіка України. - 2001. - № 1. - С. 47.
Постанова Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2003 р. № 1747„Про невідкладні дії щодо стабілізації ситуації на ринку продовольчого зерна, хліба і хлібобулочних виробів": [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http:// zakon 1.rada.gov. ua
Україна у цифрах 2008 р.: Державний комітет статистики / За ред. О.Г.Осауленка, К.: ДП «Інформаційно-аналітичне агентство», 2009.- С. 56.
Указ Президента України № 125 від 6.03.2009 р. «Про зупинення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 р. № 709»: [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http://zakon1.rada.gov.ua
Постанова Кабінету Міністрів України № 1222 від 17 жовтня 2007 р. «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари», зі змінами: [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http://zakon1.rada.gov. ua
Постанова Кабінету Міністрів України № 373 від 17 квітня 2008 р. «Про затвердження Порядку формування цін на продовольчі товари щодо яких запроваджено державне регулювання»: [Електронний ресурс]. - Джерело доступу http://zakon 1.rada. gov. ua